keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Rapea perunarieska

En oikein osaa määritellä, mitä tämä on. Ei se oikein ole leipää, mutta ei perunamuusiakaan, vaan jotain siltä väliltä. Hyvää joka tapauksessa. Aamulla söin tätä leivän tapaan kinkun, juuston ja kurkkuviipaleiden alla, iltapäivällä taas kalakeiton kaverina ihan sellaisenaan. Toimii kummallakin tavalla. Menkööt nyt kumminkin leipä -kategoriaan, kun nimikin on rieska.



Ainekset:
5 isoa perunaa
1 dl kermaviiliä
1 rkl kermaa
5 rkl kaurahiutaleita
suolaa

Keitä perunat kypsiksi. Kaada sitten keitinvesi lähes kokonaan pois ja soseuta perunat. Lisää perunamuusin sekaan kermaviili, kerma ja kaurahiutaleet sekä lopuksi suola.

Voitele valurautapannu kevyesti. Nostele perunamuusiseos valurautapannuun ja tasoita pinta. Paista 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on ruskistunut kunnolla, noin 20-30 minuuttia.

Anna rieskan jäähtyä tunti ennen kuin teet sille mitään. Sisus kovettuu tunnissa sopivasti. Keikauta jäähtynyt ja kovettunut rieska tarjoilualustalle.

1 kommentti: