tiistai 17. maaliskuuta 2020

Kyssäkaalipaistos

Kyssäkaali on kyllä hyvää. Teen sitä niin harvakseltaan mitään, että kerkeän aina välillä unohtaa että sitä kannattaisi käyttää jos johonkin. Se on koostumukseltaan mukavan kiinteä ja maultaan sopivasti makea niin että esim. keitossa se olisi ihan omiaan. Tämä paistos oli myöskin erinomaista. Persiljaa ei ollut yhtään liikaa, vaikka äkkiseltään siltä voikin kuulostaa.



800 g kyssäkaalia
3 banaanisalottisipulia
2 nippua persiljaa
20 g voita
suolaa
mustapippuria
2 dl maitoa
½ dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl ranskankermaa
ripaus muskottia
2 rkl korppujauhoja

Kuori kyssäkaali. Lohko kaali neljään osaan ja leikkaa lohkot n. 1 cm viipaleiksi. Höyrytä viipaleita n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja. Sulata 15 g voita pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se hiukan pehmenee. Lisää persilja ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Voitele laakea uunivuoka (25*35 cm) lopulla voilla. Aseta kyssäkaaliviipaleet limittäin vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita keskenään maito, valkoviini ja ranskankerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Kaada seos vuokaan. Lusikoi päälle persilja-sipuliseos ja ripottele pinnalle korppujauhot. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti