lauantai 21. maaliskuuta 2020

Pehmytjäätelö

Kardemumma ja tuorejuusto tekivät tästä jäätelöstä hiukkasen erilaiset kuin yleensä. Jädellä on kiva maku (jos tykkää kardemummasta) ja hauska koostumus. En vielä jäätelökoneen kulhon kaapimista enempää tätä maistellut, mutta voin kuitenkin jo sanoa että olipa hyvää. Ja täydentää kivasti eilistä piirasta tämän päivän jälkkärillä. Tänään pidetään pojan kanssa pizzapäivä kotisohvalla leffan ääressä. Tarkoitus oli mennä tänä viikonloppuna ihan elokuviin, mutta jostain kumman syystä suunnitelmat muuttuivat meilläkin. Niinpä sitten pojan toiveesta tehdään ihan tavalliset kinkku-ananaspizzat kotona (sen verran sain tähän vähän ujutettua itsellenikin erikoisherkkua, että tein eilen pizzakastikkeeksi superherkullista tomaattikastiketta). Pääsen viimein myös kokeilemaan jonkun aikaa sitten ostamaani pizzakiveä.



Ainekset:
2 kananmunaa
2 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl glukoosisiirappia
1 tl limettimehua

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten kerma. Vatkaa keltuaiset ja loput raaka-aineet kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä vaahdot nuolijalla kevyesti nostellen.

Valmista pehmis jäätelökoneessa. Valmistusaika on 20-25 minuuttia, koneen tehosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti