perjantai 6. maaliskuuta 2020

Sahrami-kalapaistos

Kun ostin seitiä maanantain escabeche-kastikkeeseen, ostin samalla kaksi pakettia (kun olivat tarjouksessa). Toinen menikin sitten sopivasti tähän sahrami-kalapaistokseen, josta tuli myöskin oikein oivallista. Tuota kastiketta voisi ihan hyvin laittaa vaikka kanan tai possunkin kanssa.



Ainekset:
50 g mantelirouhetta
2 paprikaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ g sahramia
2 dl kasvislientä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
400 g seitifileetä
25 g mantelilastuja

Paahda mantelirouhe kuivalla, kuumalla pannulla.

Poista paprikoista siemenet ja valkoinen osa ja suikaloi malto. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa keskilämmöllä. Lisää paprika, sipuli ja valkosipuli. Kuullota pehmeiksi.

Lisää sahrami, mantelirouhe ja kasvisliemi. Keitä n. 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Nosta kalafileet uunivuokaan. Lusikoi kastike fileiden päälle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla. Ripottele lastut paistoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti