sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Lähi-idän lammasvartaat ja minttu-rusinapesto

Kerrankin tehtiin lihoista oikeasti vartaita. Mutta unohdin ensin kokonaan tuon minttu-rusinapeston ja kerkesin riipaista lihat irti vartaasta ennen kuin muistin että olihan tähän kastikettakin. Niinpä nätiksi laitettu varras olikin tässä muuttunut kasaksi lihakuutioita. Lihoista tuli aivan täydellisen kypsyisiä, pehmeitä ja mukavan mausteisia. Ja kastike oli myöskin erinomaista.



Ainekset:
650 g karitsan paahtopaistia
Marinadi:
1 salottisipuli
4 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
½ tl chilihiutaleita
½ tl mustapippuria
½ tl maustepippuria
½ tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
Minttu-rusinapesto:
1 ruukku minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl rusinoita
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
150 g maustamatonta jogurttia

Kuori ja silppua marinadin sipuli ja valkosipulinkynnet. Yhdistä marinadin ainekset laakeassa kulhossa. Leikkaa liha kuutioiksi ja kääntele kuutiot marinadissa. Anna maustua viileässä vähintään tunnin ajan.

Yhdistä kaikki peston ainekset jogurttia lukuunottamatta ja aja ne tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Kääntele sekaan jogurtti ja nosta viileään odottamaan.

Pujota lihapalat varrastikkuihin. Paista 225-asteisen uunin grillivastusten alla 7 minuuttia, käännä vartaat ja jatka grillaamista vielä 7 minuuttia. Tarjoile minttu-rusinapeston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti