lauantai 14. maaliskuuta 2020

Linssipullat

Kävin torstaina kaupassa. En todellakaan hamstraamassa, vaan ihan normaalisti ostoksilla viikonloppua varten. Meinasivat nämä suunnittelemani linssipullat jäädä tekemättä, kun ihmiset olivat aivan sekopäisinä ostaneet lähes koko säilykehyllyn tyhjäksi. Mutta onneksi hyllyn takaosasta löytyi vielä muutama paketti linssejä. Linssipullista tuli nimittäin ihan älyttömän hyviä. Ainut mikä jäi harmittamaan, oli se etten sittenkin paistanut näitä uunin sijaan ilmafriteerauslaitteessa, pinnasta olisi nimittäin saattanut tulla vielä hiukkasen rapeampi siellä.



Ainekset:
460 g vihreitä linssejä (säilyke)
2 kananmunaa
250 g ricottaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
ripaus timjamia
suolaa
mustapippuria
2 dl panko-jauhoja
½ rkl suihkutettavaa oliiviöljyä

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Silppua persilja.

Jauha linssit massaksi sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Pyörittele taikinasta n. 3 cm pyöryköitä. Levitä pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille ja suihkuta ne kevyesti oliiviöljyllä. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 20-25 minuuttia. Käännä pyörykät paistamisen puolivälissä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ja näyttääpä aivan todella hyvältä! Kiitos ohjeesta, otan kokeiluun!

    Mitä tuo on, jonka kanssa linssipullat lautasella ovat? Sekin näyttää nimittäin hyvältä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Linssipullien kanssa lautasella on kvinoa-halloumisalaattia http://kotikokkeiluja.blogspot.com/2020/02/kvinoa-halloumisalaatti.html (joka kesti oikein hyvin pakastamista).

    VastaaPoista