lauantai 7. maaliskuuta 2020

Riisikiisseli

Jälkkäriä huomiselle. Ikinä en ollut käyttänyt riisijauhoa mihinkään, mutta nytpä tuli sekin kokeiltua. Tämä oli tosi helppo ja nopea valmistaa. Riisijauhot vain tuppasivat jäämään hiukan paakkuisiksi, joten olisi kannattanut vatkata sähkövatkaimella käsipelin sijaan. Tykkään makeasta riisipuurosta, ja sitähän tämä käytännössä on. Keitin vielä lisäksi hiukkasen luumuhilloa pakastimesta ottamistani oman puun luumuista.



Ainekset:
1 l Kiehu-maitoa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl riisijauhoja
1 tl kardemummaa
1 rkl mantelirouhetta
10 pistaasipähkinää

Rouhi mantelit. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä. Lisää maitoon sokeri ja riisijauhot vähän kerrallaan, samalla voimakkaasti vatkaten. Keitä seosta koko ajan vatkaten, kunnes se saostuu. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon kardemumma.

Siirrä kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle manteli-pähkinärouhe ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Tämä reseptihän tuli kuin tilauksesta, kun tänään siivosin jauhokaapin ja löysin sieltä riisijauhoja. Mietin, että mihin näitä voisi käyttää. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. No hyvä! Kiisseli oli muuten vielä parempaa, kun oli seissyt ja tekeytynyt yön yli.

    VastaaPoista