keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Suppisvorschmack

Taas kerran tuli käytettyä ensimmäisen kerran jotain – tällä kertaa soijarouhetta. Meinasin ensin laittaa sen tilalle tähän jauhelihaa, mutta sitten ihan mielenkiinnosta ajattelin kokeilla soijarouhetta. Jouduin ostamaan ison pussillisen sitä, kun ei pieniäkään ollut saatavilla. Ja oikeastaan ihan hyvä, koska soijarouhehan oli oikein sopivaa tällaiseen mausteiseen patatyyppiseen ruokaan. Tämä oli aivan ihanaa, ja myös herra 8-v tykkäsi kovasti. Eikä ollut uskoa korviaan, kun kerroin että syötiin sitten ihan täysin kasvisateria tänään.



Ainekset:
4 dl kuivia suppilovahveroita
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
2 dl soijarouhetta
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
2 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl timjamia kuivattuna
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
isoja uuniperunoita
ranskankermaa

Murenna sienet ja mittaa päälle kylmää vettä niin, että sienet juuri ja juuri peittyvät. Liota 15 minuuttia ja valuta sienet kuiviksi.

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sulata voi korkeareunaisessa pannussa. Ruskista sipuleita ja valkosipulia 5 minuuttia. Lisää sienet ja kypsennä kohtalaisella lämmöllä 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää soijarouhe, tomaattipyree ja jauhot. Kypsennä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, misotahna ja soijakastike. Anna kiehahtaa. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.

Siirrä seos uunivuokaan. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja tee palan keskelle reikä (2 cm). Paina leivinpaperi tiiviisti kanneksi seoksen päälle. Hauduta 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana ja lisää hiukan vettä tarvittaessa.

Harjaa perunat hyvin ja kypsennä ne folioon käärittyinä uunissa samaan aikaan vorschmackin kanssa. Leikkaa kypsät perunat puoliksi. Lusikoi päälle vorschmackia ja ranskankermaa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hurjan hyvältä! Täytyy laittaa testiin. Soijarouhe on tosiaan erinomainen raaka-aine. Siitä saa tehtyä monenlaista, se ei mene pahaksi tyyliin koskaan ja on vielä edullistakin esimerkiksi lihaan verrattuna. Oma lempparini on soijarouhepihvit, joissa täytyy olla tarpeeksi basilikaa!

    VastaaPoista
  2. Joo, täytynee kokeilla soijarouheen käyttöä jossain muussakin ruoassa jonka normaalisti tekisin jauhelihan kanssa.

    VastaaPoista