maanantai 2. maaliskuuta 2020

Seitiä escabeche-kastikkeessa

Tässä reseptissä kastike oli alun perin jääkaappikylmää (ja kalakin oli siikaa). Mutta googlettelin vähän ja escabeche-kastiketta on varmaan ihan yhtä monta erilaista kuin on kokkejakin. Niinpä otin vapauden lämmittää tämän kastikkeen, kun tykkään paljon enemmän lämpimistä kuin kylmistä kastikkeista. Ja kyllä kannatti, kastike oli sikahyvää. Eikä tuossa pakasteseitissäkään hyvin maustettuna ole mitään vikaa, vaikka sitä usein haukutaankin.



Ainekset:
400 g pakasteseitiä
Escabeche-kastike:
4 tomaattia
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 dl valkoviiniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Sulata kalapalat.

Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään uunivuoassa. Laita kastike jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Nosta kalat uunivuokaan ja levitä kastike niin, että kalat peittyvät siihen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti