perjantai 27. maaliskuuta 2020

Mac’n’cheese

Jenkkilän versio makaronilaatikosta. En tiedä, olenko koskaan aiemmin ihan tietoisesti ainakaan syönyt mac´n´cheeseä. En ole sitä myöskään vältellyt, mutta ei vaan ole sattunut nenän alle. Ja nyt sitten ihmettelenkin, että miksi ihmeessä en ole tätä aiemmin tehnyt. Ihan superhyvä ja helppo lisuke ihan mille tahansa. Tai vaikka sellaisenaan nautittavaksi.



Ainekset:
4 dl makaronia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
150 g cheddar-raastetta
suolaa
mustapippuria

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Kuumenna maito höyryäväksi. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita voihin vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan vispaten. Lisää lopuksi suurin osa cheddar-raasteesta ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kumoa makaronit uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja sekoita. Ripottele pinnalle loput cheddar-raasteet. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti