sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Huijarin pastasalaatti

En edelleenkään ymmärrä tuon parsan ylenpalttista hehkuttamista. Hyväähän se on, mutta ei mielestäni kaiken sen hypetyksen arvoista mitä se osakseen saa. Minun mielestäni parsat ovat lähinnä vähän kuin pitkiä herneitä söisi. Tässä salaatissa ne olivat kivasti seesamilla maustettuja. Mutta salaatin todellinen helmi olivat nuo kananmunanauhat, jotka eivät olleet mitenkään erikoisen makuisia, mutta hauskan erilaisessa muodossa.



Ainekset:
1 nippu vihreää parsaa
1 nippu kevätsipulia
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
½ tl suolaa
Kananmunanauhat:
4 kananmunaa
1 rkl sokeria
¾ tl suolaa

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Anna massan maustua noin 5 minuuttia. Öljyä pannu tarvittaessa ennen paistamista. Kaada munakasmassaa ohut kerros pannuun (1/4 massasta). Anna munakaslevyn hyytyä, käännä se varovasti ja paista myös toiselta puolelta.

Poista parsoista puumainen tyviosa. Katkaise kevätsipuleista valkoinen osa erikseen. Jätä vihreät varret odottamaan koristelua. Sekoita parsat, kevätsipulit, öljy, seesaminsiemenet ja suola keskenään. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa 10 minuuttia. Sekoita välillä.

Laita jäähtyneet munakaslevyt päällekkäin ja rullaa ne kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin ½ cm:n levyisiä suikaleita.

Levitä parsat ja kevätsipulit tarjoiluvadille. Nosta päälle munasuikaleet keoiksi. Hienonna vihreät kevätsipulit annoksen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti