En ole kovin monta kertaa paistanut pannulla raakoja perunoita. Paristi kylläkin, ja aina mieleeni tulee täsmälleen sama juttu: näistä tulee tosi hyviä, kun ne eivät hajoile niin kuin valmiiksi keitetyt perunat hajoavat paistettaessa. Mutta raakojen perunoiden kypsäksi saakka paistaminen tuntuu kestävän tuhottoman kauan, ja siksi en näitä kovin usein viitsikään tehdä. Mutta oikein hyviä näistä tuli, ja valkosipulikin tuntuu yllättävän voimakkaalta vähäisestä määrästään huolimatta.
Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
2 rkl voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria
1 valkosipulinkynsi
Kuori ja kuutioi perunat pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot kullankeltaisiksi voissa.
Kuori valkosipulinkynsi. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon myös valkosipulinkynsi ja jatka paistamista vielä hetken aikaa.
Täytyypi kokeilla.
VastaaPoista