tiistai 5. toukokuuta 2020

Snickers-juustokakku

Kyllä oli taas niin herkullinen kakku, että teki mieli syödä se kokonaan yhdeltä istumalta. Yritin tehdä kakulle sellaisia nättejä 2-värisiä pursotuksia, mutta en ihan onnistunut. Seuraavalla kerralla olen tämänkin asian kanssa taas viisaampi. Vaahdotkaan eivät koostumukseltaan olleet parasta mahdollista pursotuksiin, vaan vähän turhan löysiä kummatkin.



Pohja:
154 g Oreo-keksejä
50 g voita
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
50 g kinuskikastiketta
50 g suklaakastiketta
3 Snickers –patukkaa
2 rkl perunajauhoja
Päälle:
20 g suolapähkinöitä
1 Snickers-patukka
1 dl kermaa
50 g kinuskikastiketta
50 g suklaakastiketta

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita voisula keksimuruihin. Vuoraa irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla ja painele pohjaseos vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa keskenään tuorejuusto ja sokerit. Lisää ranskankerma. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Siivilöi sekaan perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi pilkotut Snickersit ja kastikkeet. Kääntele sekaisin.

Kaada juustokakkumassa pohjan päälle kakkuvuokaan. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. tunnin ajan eli kunnes reunat ovat hyytyneet, mutta keskusta on vielä hiukan hyllyvää. Käännä uunista lämmöt pois ja raota luukkua hieman. Anna kakun olla jäähtyvässä uunissa vielä tunnin verran.

Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Nosta jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Pilko koristeluun tarkoitettu Snickers-patukka. Jaa kerma kahteen astiaan. Lisää toiseen astiaan kinuskikastike ja toiseen suklaakastike. Vatkaa seokset erikseen vaahdoiksi. Lusikoi kumpikin vaahto omaan palaansa elmu-kelmua. Pyöritä kelmut rulliksi ja aseta ne tähtityllalla varustetun pursotuspussin sisään. Pursota vaahdot koristeeksi kakun päälle. Ripottele pinnalle Snickers-palat ja suolapähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti