lauantai 23. toukokuuta 2020

Pikaleipä cheddarilla ja sipulilla

Pikaleiväksi tätä nyt ei voi kutsua parhaalla tahdollaankaan. Paitsi sen suhteen, että taikinaa ei tarvinnut kohottaa. Hellan ääressä kumminkin vietin varmaan kolminkertaisen ajan siihen nähden, mitä yleensä leipää leipoessani. Mutta hyväähän tästä sitten todellakin tuli.



Ainekset:
2 sipulia
1 rkl voita
2 tl fariinisokeria
400 g vehnäjauhoja
150 g grahamjauhoja
100 g kaurahiutaleita
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
150 g cheddar-raastetta
500 g maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
2 rkl kaurahiutaleita

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon sipulit. Paista 30 minuuttia matalahkolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes sipuli on pehmennyt ja hiukan karamellisoitunut. Lisää sokeri ja jatka paistamista 10 minuuttia. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

Sekoita kulhossa yhteen jauhot, kaurahiutaleet, ruokasooda, suola ja 100 g cheddar-raastetta.

Sekoita sipuliseos jogurttiin ja lisää sitruunamehu. Sekoita jogurtti-sipuliseos kuiviin aineisiin ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille litteähkö pyöreä leipä ja viillä terävällä veitsellä leivän pintaan ruksi. Ripottele pinnalle 2 rkl kaurahiutaleita. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nosta leipä uunista ja ripottele päälle loput cheddar-raasteet. Jatka paistamista 10 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti