sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Pekoni-sinihomejuustosalaatti ja hunajakastike

Ei mitään uutta ja ihmeellistä, mutta ei kaiken aina tarvitse ollakaan. Aineksia oli juuri sopivassa suhteessa toisiinsa nähden ja kastike sopi sekaan erinomaisesti. Hyvää siis. Luulen että huomenna vielä parempaa kun kastike kerkeää kunnolla imeytyä aineksiin, etenkin noihin herkkusieniviipaleisiin.



Salaatti:
150 g englanninpekonia
1 jääsalaatti
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 kurkku
250 g herkkusieniä
100 g sinihomejuustoa
½ dl saksanpähkinöitä
Kastike:
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen suola, pippuri ja viinietikka. Lisää öljy ja hunaja ja sekoita hyvin.

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja nosta pelti kylmään uuniin. Laita uunin grillivastukset lämpenemään 225 asteeseen. Paista, kunnes pekonit ovat rapeutuneet.

Poista paprikoista siemenet ja valkoinen osa. Suikaloi malto. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi kurkku.

Levitä salaatti tarjoilualustalle. Levitä päälle kurkku- ja herkkusieniviipaleet ja paprikasuikaleet. Murenna päälle juusto. Viimeistele pekoniviipaleilla ja pähkinärouheella. Valuta sekaan hunajakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti