lauantai 2. toukokuuta 2020

Papu-makkarapata

Ihanaa, paksua ja valkosipulista pataa. Ei olisi tarvinnut lisäksi oikeastaan mitään, mutta sulatin kumminkin pakkasesta viimeisen erän pyttipannusalaattia.



Ainekset:
1 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 munakoiso
1 keltainen paprika
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl timjamia
½ tl chilirouhetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1140 / 690 g papusekoitusta (ruskeita, valkoisia ja kidneypapuja, säilyke)
190 g lammaskrakovanmakkaraa
5 rkl tuoretta basilikaa
5 rkl tuoretta persiljaa

Huuhtele ja valuta pavut. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Kuutioi munakoiso. Viipaloi makkara. Silppua basilika ja persilja.

Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipuli, munakoiso ja paprika. Sekoittele ja lisää tomaattimurska, vesi, timjami, chili, suola ja mustapippuri. Anna hautua 15-20 minuuttia.

Lisää pavut ja makkara. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää basilika ja persilja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti