perjantai 1. toukokuuta 2020

Pinaatti-rahkapiirakka

Tästä tykkäsin taas tosi paljon. Jostain kumman syystä piirakkaan tuli pikkuisen makea vivahde jostain; ihan kuin olisin valuttanut siihen päälle hiukkasen hunajaa. Niin en kumminkaan tehnyt, joten makeus tuli jostain ihan itsestään. Täyte oli ihanan pehmeä ja kesäkurpitsatkin sopivat päälle hyvin.



Ainekset:
170 g filotaikinaa
½ dl oliiviöljyä
Täyte:
150 g pakastepinaattia
250 g maitorahkaa
150 g vuohenmaitotuorejuustoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
150 g kesäkurpitsaa
1 dl tuoretta pinaattia

Leikkaa filoarkit kahteen osaan. Laita kaksi arkkia noin 30-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Sivele päällimmäisen arkin pinta kevyesti oliiviöljyllä. Jatka kunnes olet laittanut kaikki arkit vuokaan.

Sulata pinaatti. Lisää joukkoon rahka, vuohenjuusto ja kananmunat. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää suola ja pippuri.

Kaada pinaattiseos piirakkavuokaan. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet piirakan pinnalle. Käännä filotaikinan reunat piiraan päälle ja koristele pinta tuoreilla pinaatinlehdillä. Sivele filotaikinan reunat lopulla öljyllä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti