sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Rahkarievä

Luulin, että nämä olisivat olleet vähän pehmeämpiä ja taipuisampia. Alun perin tarkoitus oli, että nämä olisi kääräisty wrapin tapaan rullalle sahrami-sitruunakanan kanssa. Lopputulos oli kuitenkin sellainen täpäkämpi rieska, jota ei olisi saanut kääräistyä rullalle leivän murtumatta. Siispä leivät syötiin erikseen ja kanat erikseen. Leipä sinänsä oli todella hyvän makuista perusleipää.



Ainekset:
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 rkl siirappia
125 g maitorahkaa
5 dl ohrajauhoja
6 ½ dl vehnäjauhoja

Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää maitorahka ja jauhot vähitellen. Alusta taikinaksi. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä 15 minuuttia.

Taputtele taikinasta pyöreitä, ohuehkoja rieskoja leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä tunnin ajan.

Pistele haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti