Karanteenivapun puuhasteluna oli meillä mm. grillausta. Ilma näytti ihanalta, mutta totuus oli toinen – tuuli niin että meinas tukka lähteä päästä ja kymmenestä lämpöasteesta huolimatta grillillä oli hyytävän kylmää istua. Siitä huolimatta siellä oli oltava, kun grilli oli kerran lämmitetty. Ruoat kylmenivät saman tien kun ne oli nostettu hiillokselta, mutta hyvin ne silti maistuivat. Kebakot meinasivat pudota tikuistaan ja pistaasirouheenkin olin laittanut niin pienelle lautaselle että kebakoiden siinä pyörittelystä ei tullut yhtään mitään. Jos ei olisi ollut niin kylmä, niin olis voinut nostella kebakot pistaasirouheeseen yhden kerrallaan ja siitä suoraan ruokailijoiden lautasille. Mutta menihän tämä näinkin, jäipähän ainakin mieleen että vappuna 2020 grillattiin tosi kylmässä säässä. Ja kebakot sinänsä olivat kyllä tosi hyviä, ja pistaasirouhe oli niiden kanssa kiva lisä.
Taikina:
2 rkl inkivääritahnaa
2 tl jeeraa
2 tl paprikajauhetta
1 ½ tl suolaa
800 g jauhelihaa
Pinnalle:
150 g pistaasipähkinöitä
Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Pyörittele seos puikuloiksi ja työnnä jokaisen puikulan läpi varrastikku. Kuori ja rouhi pistaasit.
Grillaa kebakot kypsiksi ja pyörittele ne heti grillistä ottamisen jälkeen pistaasirouheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti