lauantai 21. joulukuuta 2024

Banaani-pähkinäkakku

Tämä ei sitten enää liittynytkään millään lailla lähestyvään jouluun. Ihan vaan päivän jälkkäriksi kahvin kanssa nautiskeltavaksi tämän tein. Ja hyvää olikin hommassaan. Vähän kuin mokkapalaa, mutta ei kumminkaan. Pohjaa olis voinut paistaa ehkä hitusen vähemmän. Se meni pikkuisen kuivaksi. Jos vaikka 40 minsaa riittäisi?


Pohja:
2 banaania
100 g pekaanipähkinöitä
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
½ dl kermaa
1 dl fariinisokeria
50 g voita
2 dl tomusokeria
50 g pekaanipähkinöitä

Kuori ja muusaa banaanit. Rouhi kaikki pähkinät.

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää banaanisose ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pähkinärouhe. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20*30 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

Sekoita kattilassa kuorrutuksen kerma, fariinisokeri ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä kattila sivuun. Lisää tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi ja kiiltäväksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput pähkinärouheesta. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Leikkaa levy annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti