lauantai 21. joulukuuta 2024

Hasselpähkinä-toffeekaramellit

Nämä lähtevät myöskin joulupakettiin. Eivät kovin kauniita, mutta hyvän makuisia. Tuota toffeeosuutta jäi yli ihan julmetusti. Levitin sen leivinpaperille muutaman hasselpähkinän kanssa. Suklaa-nougatseostakin jäi yli, mutta suhteessa vähemmän. Sainpahan itsellenikin kivan karkkkilevyn.


Ainekset:
65 kokonaista hasselpähkinää
4 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
100 g voita
½ tl sormisuolaa
1 tl vaniljauutetta
150 g taloussuklaata
129 g nougatia (3*Dubbel Nougat -patukka)

Paahda hasselpähkinöitä 175-asteisessa uunissa, kunnes kuoret alkava irtoilla. Hiero pähkinöistä kuoret irti puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä.

Levitä 65 konvehtivuokaa leivinpaperoidulle tarjottimelle. Jaa pähkinät vuokiin.

Mittaa kerma, sokeri, siirappi, voi, suola ja vaniljatahna kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes se on 120-asteista. Jaa seos vuokiin pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä.

Sulata suklaa ja nougat yhdessä. Lusikoi seos karamellien päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti