sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kaakaovanukas kinuskisydämellä

Mä olen viime vuosina joutunut nautiskelemaan pashan lähestulkoon yksinäni. Niinpä päätin tänä vuonna kokeilla jotain erilaista pääsiäisjälkkäriksi, ja tämä kaakaovanukas sattui tulemaan sopivasti eteen. Laitoin äsken vanukkaat jääkaappiin tekeytymään, ja huomenna päästään maistelemaan. Sen verran jo salaa maistoin, että kaavin vanukaskattilan puhtaaksi. Enkä melkein malttaisi odottaa huomista, oli nimittäin tosi hyvää.



Ainekset:
5 dl Kiehu-maitoa
1 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
3 kananmunan keltuaista
1 ½ rkl maissitärkkelystä
60 g kinuskituorejuustoa

Kuumenna 4 dl maitoa, sokeri ja kaakaojauhe kattilassa kiehuvaksi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä sivuun.

Sekoita toisessa kattilassa 1 dl maitoa, keltuaiset ja maissitärkkelys. Kaada kuuma maitokaakao keltuaisseokseen vähitellen, koko ajan kevyesti vispaten. Kuumenna seosta samalla hämmennellen ja kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Jaa vanukkaasta puolet annosmaljoihin (4 kpl). Nosta nokare tuorejuustoa keskelle vanukasta ja kaada loppu vanukas päälle. Jäähdytä kelmulla peitettynä jääkaapissa vähintään 3-4 h tai mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti