lauantai 4. huhtikuuta 2020

Pyttipannusalaatti

Laitoin tosi vähän cayennenpippuria, ja silti se tuntui tämänkin kokoisessa annoksessa melkoisen voimakkaasti. Mutta ei onneksi kumminkaan liikaa. Kiinankaalista tuli tähän joukkoon sellainen mukava nahistuneen salaatin elementti, josta tykkään. Ja muutenkin tämä oli oikein hyvää. Pyttärin lisäksi oli sopivasti jäljellä eilisiä lihapullia.



Ainekset:
4 perunaa
2 porkkanaa
4 kananmunaa
½ purjo
1 paprika
½ kiinankaali
230 g kikherneitä suolaliemessä
1 rkl öljyä
½ dl sitruunamehua
1 tl kuivattua timjamia
¼ tl cayennenpippuria
Purjokastike:
½ purjo
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl vadelma & persikka omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
½ dl vettä

Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi ja kananmunat koviksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä, kunnes se on pehmennyt. Soseuta kuullotettu purjo, etikka ja hunaja tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja ohenna vedellä.

Paloittele perunat ja porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Suikaloi kaali. Huuhtele ja valuta kikherneet.

Kuumenna öljy pannulla. Laita loput purjot, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Sekoita joukkoon kaali ja purjokastike. Viimeistele kananmunalohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti