lauantai 28. lokakuuta 2017

Briejuusto-sienipiiras

Mielestäni pakastimessa täytyy aina olla jotain suolaista piirakkaa iltapalaksi ja hätävararuoaksi. Nyt pakastimen piirakat ovat lähes lopussa, joten kokeiltavaksi pääsi tämä brie-sienipiiras. Sieninä käytin kantarelleja, kun niitä oli ylivuotisena pakkasessa vielä yksi satsi. Taikina, täytteet ja mausteet sopivat aivan täydellisesti yhteen. Lopputulos oli suussa sulavan herkullinen.



Taikina:
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
250 g maitorahkaa
Täyte:
1 rkl voita
150 g sieniä
2 valkosipulinkynttä
1 rosmariininoksa
suolaa
mustapippuria
250 g baby-pinaattia
200 g brie-juustoa
Voiteluun:
1 kananmunan keltuainen
½ kananmuna

Nypi jauhot pehmeään rasvaan, lisää rahka. Nosta kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Riivi rosmariininoksa ja silppua lehdet.

Sulata voi pannulla. Lisää sienet ja paista muutama minuutti. Lisää valkosipuli- ja rosmariinisilppu. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu sivuun jäähtymään.

Höyrytä pinaatinlehtiä, kunnes ne ovat menneet kasaan. Huuhtele pinaatti sitten kylmän veden alla ja valuta hyvin.

Kauli taikina kahdeksi samankokoiseksi, pyöreähköksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperoidulle uunipellille ja kasaa täytteet sen päälle: ensin pinaatti, sitten sienet ja lopuksi kuutioitu juusto. Jätä reunoille n. 2 cm tyhjää. Voitele reunat keltuaisella ja nosta toinen taikinalevy täytteen päälle. Painele reunat hyvin yhteen esim. haarukalla. Viillä kanteen muutama höyryaukko terävällä veitsellä ja nosta piiras kylmään 20 minuutiksi.

Voitele piiras munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti