lauantai 21. lokakuuta 2017

Mintun makuinen lammaskeitto

Tämä olisi oikeastaan voinut mieluummin olla nimeltään sitruunan makuinen lammaskeitto. Liemessä oli sen verran reippaasti sitruunamehua, että siitä tuli koko soppaa hallitseva maku. Hassua, kun liemi näyttää avain tomaattiselle ja maistuu ihan muulle. Ihan hyvää, mutta ei mitenkään erityistä.



Ainekset:
700 g lampaanlihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
3 rkl tomaattipyreetä
1 ½ tl suolaa
1 ½ rkl paprikajauhetta
13 d l vettä
100 g munanuudeleita
4 rkl tuoretta minttua
¾ dl sitruunamehua

Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa liha 1 ½ cm kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihapaloja ja sipulia viitisen minuuttia, koko ajan sekoittaen.

Lisää tomaattipyree, suola, paprikajauhe ja vesi. Kiehauta ja hauduta n. tunnin ajan. Lisää nuudelit ja keitä ne pehmeiksi.

Silppua minttu. Mausta keitto mintulla ja sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti