lauantai 28. lokakuuta 2017

Tattariohukaiset

Yritin paistaa blinejä edellisen kerran melkein kaksi vuotta sitten. Muistan silloin ihmetelleeni, mitä näistä oikein vouhkataan, kun eiväthän ne maistu yhtään miltään. Joko vika oli silloin reseptissä tai sitten paistajassa. Sillä nyt uudella yrityksellä (ja uudella reseptillä) näistä tuli kerrassaan herkullisia. Edelleenkään mäti ei oikein maistu, joten lisukkeena tällä kertaa syötiin graavilohta ja rousku-ohrasalaattia.



Ainekset:
½ dl tattarijauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
10 g hiivaa
1 kananmunan keltuainen
3 kananmunan valkuaista
suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Tarjoiluun:
graavilohta
rousku-ohrasalaattia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon ja sekoita joukkoon tattari- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan.

Lisää kananmunan keltuainen. Mausta suolalla ja sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan. Paista letuiksi lettupannulla voissa.

Tarjoile graavilohi ja rousku-ohrasalaatti omista kulhoistaan vastapaistettujen ohukaisten lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti