Meillä vietetään huomenna 6-vuotispäiviä. Päivänsankari halusi ehdottomasti mutakakun eikä täytekakkua ollenkaan. Yksi vieraista on jälleen keliaakikko, joten kokeilin tällä kertaa gluteenitonta mutakakkua. Tämän lisäksi aion vielä tehdä mokkapalat gluteenittomana viimevuotisen reseptini mukaan. Jos vain suinkin muistan, niin täytyy huomenna kuvata valmis kakku ja vaihtaa tähän kuva.
Ainekset:
200 g voita
160 g taloussuklaata
2 dl sokeria
4 kananmunaa
100 g mantelijauhetta
¼ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin.
Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ja siivilöi pinnalle tomusokeri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti