keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Nanohana rabe

Tämä kutitteli taas ihan totaalisesti meikäläisen makuhermoja. Kastike olisi riittänyt ainakin tupla-, ellei triplamääräänkin parsakaalia, ja olisi silti maustanut kaalin upeasti. Eipä sillä, kastike oli niin hyvää että sitä olisi voinut vaikka juoda suoraan lasista. Koska hyllyssä napotti viikko sitten vanhentuneita tortillalättyjä, kääräisin nanohana rabet sellaiseen ja lapioin päälle vielä mausteista minttuchutneytä. Täydellistä.



Ainekset:
400 g parsakaalia
1 punainen chili
½ nippua tuoretta korianteria
2 rkl suolapähkinöitä
Kastike:
1 dl soijakastiketta
1 dl ruokosokeria
½ dl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita ne soijakastikkeen, ruokosokerin ja öljyn kanssa kastikkeeksi. Anna maustua sillä välin, kun keität parsakaalit.

Pese parsakaali ja pilko nupuiksi. Kuutioi varsi pieniksi kuutioiksi. Keitä parsakaali kovankypsäksi.

Lisää kastike kuumien parsakaalien joukkoon. Sekoita ja anna maustua hetken. Koristele silputulla punaisella chilillä ja hienonnetulla korianterilla sekä suolapähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti