perjantai 13. lokakuuta 2017

Karviais-blondies

Otin tämän reseptin ylös jo vuosi sitten, muistaakseni Maku-lehden nettisivuilta. Siitä lähtien se on ollut to do –listallani, mutta en vain ole saanut aikaiseksi tehdä sitä. Karviaispuskatkin ovat suorastaan notkuneet marjojen painosta jo kahtena vuonna peräkkäin, ja nyt sitten kun mietin mihin oikein saan ne kaikki karviaisetkin työnnettyä, päätin ihan viimeisistä tehdä näitä blondieita. Taikina oli aivan superhyvää ja tahmeaa ja valmiissa leivonnaisessa pilkottaa houkuttelevan näköisesti sekä valkosuklaa- että karviaissattumia. Valitettavasti vaan, taas kerran, tämä pääsee maisteltavaksi vasta huomenna.



Ainekset:
200 g voita (pehmeää)
2 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
3 kananmunaa
2 ½ dl pekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuna
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
100 g valkosuklaata
3 dl karviaismarjoja

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja kananmunat yksi kerrallaan, edelleen vatkaten. Yhdistä toisessa kulhossa rouhitut pähkinät, jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää ne taikinaan nuolijalla käännellen. Älä enää vatkaa.

Rouhi valkosuklaa. Kääntele taikinaan lopuksi valkosuklaarouhe ja puhdistetut karviaiset.

Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan (20*20 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Paistos saa jäädä sisältä hiukan tahmeaksi. Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti