perjantai 6. lokakuuta 2017

Marinoitu kaalisalaatti

Kaali säilyy hyvänä ihan älyttömän kauan. Käytin nyt viimeiset kaalit sellaisesta kaalinpäästä, joka on lojunut jääkaapissa ainakin pitkältä elokuun puolelta. Olen siitä käyttänyt palan siihen ja toisen tuohon, ja nyt kaaliparka alkoi näyttää siltä että se vetelee pian viimeisiään. Siispä täytyi tehdä vähän kaalisalaattia, joka olikin oikein maukasta.




Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omena-hunajaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
300 g kaalia

Sekoita kulhossa oliiviöljy, viinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri.

Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja sekoita suikaleet marinadiin. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti