lauantai 28. lokakuuta 2017

Parsakaali-pekonisalaatti

Muutama vuosi sitten Kauhajoen ruokamessuilla sain Hämes-Havusen seisovasta pöydästä niin mahtavaa pekoni-parsakaalisalaattia, että olen sitä muistellut kaiholla siitä lähtien. Nyt kun sitten jääkaapissa oli muutama vanheneva pekonisiivu ja kaupasta tarttui mukaan euron parsakaali, päätin kokeilla vastaavan salaatin valmistusta. Ei tämä näinkään huonoa ollut, mutta ei kuitenkaan vastannut mielikuvaani siitä syömästäni herkusta. Täytynee testata uudelleen ja laittaa kastikkeeseen majoneesia.



Ainekset:
60 g pekonia
1 suippopaprika
400 g parsakaalia
Kastike:
100 g maustamatonta jogurttia
2 rkl omenasinappia

Puolita paprika pituussuuntaan ja poista siemenet. Levitä pekoniviipaleet ja paprikanpuolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.

Jaa parsakaali kukinnoiksi ja kukinnot pienempiin osiin. Kuutioi varsi. Höyrytä ensin varrenpaloja muutama minuutti ja lisää sitten kukinnot. Höyrytä, kunnes parsakaali on kypsää.

Anna ainesten jäähtyä. Sekoita sitten keskenään pekoni, paprika ja parsakaali. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja nostele sitten kastike varovasti ainesten sekaan. Anna salaatin makuuntua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti