Yksinkertaista ja hyvää. Muffinssitaikina on ihanan pehmeää ja seassa on mahtavan makeita omenasattumia.
Ainekset:
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
¼ tl muskottipähkinää
2 kananmunaa
2 dl maitoa
175 g voita
Omenat:
2 omenaa (pientä)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita
1 rkl kanelia
Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.
Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmössä fariinisokerin, voin kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää voi-sokerilientä.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös omenakuutiot liemineen. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä sitten märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti