tiistai 17. lokakuuta 2017

Suppilovahverokastike

Viikonlopun metsälenkiltä tarttui puolivahingossa mukaan säkillinen suppilovahveroita. Yritin kuivattaa koko satsin ja kuivuriin laittamani osa sienistä kuivuikin mukavasti, mutta uunissa kuivatusyritykseni epäonnistui surkeasti. Sienet eivät suinkaan kuivuneet vaan kypsyivät hiukkasen. Niille piti siis keksiä jotain käyttöä. Ja mikäs sen parempaa hirvipullien kaverina kuin suppilovahverokastike. Yritin googletella reseptejä enkä onnistunut löytämään mitään kovin erikoista; kaikki olivat sitä samaa sipuli-kerma-suppilovahveroseosta. Ei siinä mitään, se on erinomaista, mutta olisin halunnut kokeilla jotain muuta. Oma pää löi aivan tyhjää ja niinpä päädyinkin lähes perinteisesti pippurituorejuustoon kastikkeessa. Ja oli hyvää.



Ainekset:
1 rkl voita
1 sipuli
300 g suppilovahveroita
1 dl lihalientä
100 g mustapippurituorejuustoa

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan voissa pannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut.

Lisää lihaliemi ja tuorejuusto ja hauduta, kunnes kastike on tasaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti