keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Tomaatti-pekonipiiras

Kokeilin ensimmäistä kertaa silikonista piirakkavuokaa. Se oli ehkä tälle piirakalle väärä valinta, sillä pohjalle olisi tehnyt hyvää paistua oikein rapeaksi. Ei se missään tapauksessa huonoa ollut näinkään, mutta ehkä olisi voinut olla vielä parempaa rapeampana. Pohja sinänsä oli ihan mahtavan makuinen ja täyte samoin.



Pohja:
350 g keitettyjä perunoita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmunan keltuainen
½ dl oliiviöljyä
75 g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
140 g pekonia
3 tomaattia
1 tl kuivattua meiramia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
75 g parmesaaniraastetta

Kuori ja survo perunat. Sekoita perunasose, jauhot, keltuainen, öljy ja parmesaaniraaste tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tomaatit. Huuhdo ja silppua meirami. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Voitele 26 cm piirakkavuoka ruokalusikallisella öljyä. Kauli taikinasta n. 1 cm paksuinen piiraspohja. Painele pohja vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kevyesti.

Levitä pohjalle järjestyksessä valkosipuli, meirami, tomaatti, pekoni ja sipulirenkaat. Ripottele päälle loput parmesaaniraasteet. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti