tiistai 24. joulukuuta 2024

Joulusämpylät

Nämä olivat hiukkasen murenevia. Vehnä-ruisjauhosuhteen olis varmaan pitänyt keikahtaa reilummin vehnäjauhojen suuntaan. Kyllähän nämä syötyä tulevat, mutta olen maistanut paljonkin parempiakin joululeipiä.


Ainekset:
17 g kuivahiivaa
3 1/3 dl kotikaljaa
50 g voita sulatettuna
50 g tummaa siirappia
30 g hunajaa
2 tl jauhettua inkivääriä
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
½ tl jauhettua neilikkaa
2 tl suolaa
60 g rusinoita
280 g ruisjauhoja
300 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
vettä

Liuota hiiva kotikaljaan. Lisää voisula, siirappi, hunaja, mausteet, suola, rusinat ja ruisjauho. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin verran.

Jaa taikina 24 palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota tunnin ajan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti