tiistai 24. joulukuuta 2024

Punajuurihummus ja pikkelöity rosolli

Olipa hauska rosollin variaatio. Annoin rosollin pikkelöityä vuorokauden verran, ja myös porkkanakuutiot imaisivat mukavasti makua. Joulupöydässä tämä oli siinä mielessä huono, että se jäi kaiken muun herkun jalkoihin. Olisi toiminut hyvin vaikka ihan itsekseen kinkun lisukkeena.


Punajuurihummus:
400 g punajuuria
2 valkosipulinkynttä
760/460 g kikherneitä
½ dl oliiviöljyä
½ dl tahinia
½ dl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Pikkelöity rosolli:
1 ½ dl vettä
1 dl sokeria
½ dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
1 tähtianis
1 kanelitanko
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 omena
1 maustekurkku
Pinnalle:
170 g maustamatonta jogurttia
2 tl kuivattua timjamia

Pese punajuuret ja kääri ne folioon. Paahda 200-asteisessa uunissa n. tunti ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta kikherneet.

Mittaa kaikki hummuksen ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa.

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka, suola, tähtianis ja kanelitanko. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna liemen jäähtyä ja maustua.

Kuori ja kuutioi porkkanat, sipuli ja omena. Kuutioi maustekurkku. Nosta kasvikset mausteliemeen ja anna maustua viileässä vähintään tunnin ajan.

Levitä hummus tarjoiluvadille. Nostele pikkelöidyt kasvikset hummuksen päälle. Lusikoi päälle jogurtti ja ripottele pinnalle timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti