maanantai 2. huhtikuuta 2018

Bataatti-pinaattipihvit

Bataatti se vaan on aina ja kaikissa muodoissaan hyvää. Niin myös näissä pihveissäkin. Nämä sopivat hyvin lihapullien lisukkeeksi normaalien perunoiden tai riisin sijaan.



Ainekset:
150 g pinaattia (pakaste)
650 g bataattia
1 kananmuna
2 tl sitruunamehua
1 ½ dl korppujauhoja
50 g fetaa
1 tl timjamia
½ tl suolaa

Sulata pakastepinaatti. Valuta ylimääräinen neste pois siivilässä ja lusikalla painaen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutiot kypsäksi ja survo ne soseeksi. Murenna feta.

Sekoita bataattisoseeseen pinaatti, muna, sitruunamehu, korppujauhot, feta, timjami ja suola. Anna vetäytyä hetken aikaa. Taputtele massa kostutetuin tai öljytyin käsin litteiksi pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperoidulle pellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pihvit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti