maanantai 2. huhtikuuta 2018

Intialaiset korianteripullat

Jotain pääsiäisruokaa sentään tähänkin pääsiäiseen, lammasta nimittäin. Nämä pyörykät olivat mukavan mausteisia ja myös maukkaita. Kurkuma teki pullista kivan keltaisia, vaikka väri ei kuvasta oikein välitykään. Mausteseosta tuli sen verran paljon, että sitä voi käyttää muuhunkin. Ajattelin ripauttaa sitä esim. keitettyjen ja mikrossa uudelleen lämmitettyjen perunoiden (jotka ihan sellaisenaan ovat jostain syystä kammottavan makuisia) päälle.



Ainekset:
800 g karitsanjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
nippu korianteria
½ dl sitruunamehua
4 rkl intialaista maustesekoitusta (sekoitus: 2 tl inkivääriä, 2 tl juustokuminaa, 2 tl korianteria, 2 tl paprikaa, 2 tl kurkumaa, 2 tl cayennepippuria)
2 tl suolaa

Yhdistä kaikki ainekset suuressa kulhossa ja sekoita käsin, kunnes massa on tasaista. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia. Asettele pullat leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja tarjoile mango-tsatsikin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti