Ei ole taaskaan kauneudella siunattu tätä kääretorttuparkaa, mutta maulla sitäkin enemmän. Viipale tätä kahvin kanssa ruoan jälkeen poistaa makeanhimon juuri sopivasti. Pari viikkoa sitten kävin vohvelibrunssilla, jossa vohvelin täytteeksi oli tarjolla kaiken muun herkun lisäksi mm. Nutellaa ja banaania. Silloin en vakuuttunut tuosta monen hehkuttamasta yhdistelmästä, mutta päätin antaa sille nyt uuden tilaisuuden. Ja kappas vaan, sehän toimii!
Pohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g nutellaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl tomusokeria
Päälle:
1 dl kuohukermaa
1 banaani
Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 230-asteisen uunin keskitasossa 5-6 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota varovasti paistopaperi. Anna levyn jäähtyä.
Vatkaa kaikki täytteen ainekset yhteen sähkövatkaimella. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja kääri levy rullaksi. Jätä saumapuoli alaspäin ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kääretortun päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele banaaniviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti