Tulipas tästä ihanaa. Sopivan perinteistä, mutta kuitenkin jollain lailla erilaista kuin se ihan perinteinen käristys-ja-muusi –yhdistelmä. Uunissa hauduttaminen tiivisti koko ruoan ja antoi sille mukavan lisävivahteen. Ja koska käristyksen seassa oli maustekurkkua (joka muuten sopi siihen tosi hyvin), ei rinnalle edes tarvinnut puolukkahilloa.
Perunamuusi:
1 kg perunoita
1 rkl voita
1 ½ dl maitoa
suolaa
2 tl sokeria
1 kananmuna
Poronkäristys:
400 g poronkäristystä
1 rkl voita
1 iso sipuli
1 dl vettä
100 g maustekurkkua
mustapippuria
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
1 dl puolukoita
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi maustekurkku.
Muusaa perunakuutiot. Sekoita joukkoon voi ja maito. Mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita muna hieman jäähtyneen muusin joukkoon.
Ruskista poronkäristys voissa. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää vesi, maustekurkkukuutiot ja pippuria. Anna hautua n. 5 minuuttia.
Kaada poronkäristys uunivuokaan ja lusikoi päälle perunasose. Ripottele pinnalle juustoraaste. Koristele puolukoilla. Gratinoi 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Varmasti herkullista kyllä! :)
VastaaPoista