sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Viinissä keitetty karitsanpaisti

Hiukan jo pelästyin todella vahvaa viinin hajua (ihan silmiä kirveli) siinä vaiheessa, kun olin vasta kiehauttanut padan viineineen. Jätin sitten padan hautumaan ohjeen mukaisesti lähes kahdeksi tunniksi, ja hautumisajan kuluttua viini oli pehmentynyt ihanaksi liemeksi perunoiden ja muiden joukkoon. Ja liha oli hautunut lähes nyhtölihaksi. Kaiken kaikkiaan todella herkullinen sunnuntaipäivällinen.



Ainekset:
1 ½ kg karitsanpaistia
2 kg perunoita
1 purjo
1 sipuli
300 g porkkanoita
4 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl kuivattua basilikaa
10 kokonaista valkopippuria
5 kokonaista neilikkaa
2 laakerinlehteä
1 pullo kuivaa valkoviiniä
4 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Nosta paisti pataan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele paisti puhtaaksi kylmällä vedellä.

Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki vihannekset ja nosta puolet padan pohjalle. Ripottele päälle puolet basilikasta, 2 tl suolaa ja hiukan pippuria. Nosta paisti vihannesten päälle ja peitä se lopuilla vihanneksilla. Mausta vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla. Kuori sipuli ja pistele siihen neilikat. Lisää pataan sipuli ja laakerinlehdet.

Kaada päälle viini ja vesi. Kiehauta, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 1 h 40 minuuttia. Kaada pataan lisää vettä, jos se näyttää kiehuvan kuiviin. Nosta paisti leikkuulaudalle ja viipaloi. Tarjoile vihannekset ja keitinliemi paistin lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti