Leipien pinta ei jostain syystä ruskistunut juuri ollenkaan, vaikka pidin niitä uunissa lähes tupla-ajan ohjeeseen nähden. Mutta eipä se makua haitannut. Nämä olivat juuri niin hyviä, kuin valkosipulileivät noin yleensäkin.
Ainekset:
8 dl vehnäjauhoja
6 g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
5 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
6 rkl voita
2 rkl tuoretta persiljaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl sormisuolaa
Sekoita jauhot ja hiiva keskenään. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää se jauhoseokseen öljyn ja suolan kanssa. Alusta tasaiseksi. Vaivaa n. 10 minuuttia. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi (n. tunnin ajan).
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa n. 5 minuuttia. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele paloista pyöreitä leipiä. Taputtele leivät litteiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipelleille. Anna kohota peitettynä n. 20 minuuttia.
Kuori valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Sulata voi pienessä kattilassa. Purista voisulaan valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon myös persiljasilppu. Voitele leivät valkosipulivoilla ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista 220-asteisessa uunissa kullankeltaiseksi, n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti