tiistai 17. huhtikuuta 2018

Suklaafondantit

Niinhän siinä taas kävi, että meikäläisen leipomistaidot eivät riittäneet tekemään fondanteista sellaisia että ne olisi saanut nätisti kumottua kipoistaan lautaselle. Niinpä nämä fondantit olivat suoraan kipoista lusikoitavaa mallia. Eipä haitannut pätkääkään, maku oli ihan yhtä suklainen ja sokerinen kuin vähän kiinteämmässäkin mallissa. Mansikat ja jäädytetty kookoskerma olivat oivallisia kumppaneita suklaafondanteille. Sivuhuomautuksena täytyy sanoa, että oon ihan viime aikoina ruvennut pakastamaan jääpalamuoteissa kookoskermaa ja pullauttanut aina palan tai pari suklaisten leivonnaisten kaveriksi. Toimii. Halutessaan voi antaa kookoskermapalojen sulaa tunnin verran ja sitten sekoittaa joukkoon vielä hiukkasen hilloa.



Ainekset:
50 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
6 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 palaa taloussuklaata

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Voitele 4 annosvuokaa (à n. 2 dl). Aseta jokaisen annosvuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperinpala. Jaa taikina vuokiin ja paina jokaiseen vuokaan suklaapala.

Laita annosvuoat uunivuokaan ja kaada vuokaan sen verran kuumaa vettä, että se ylettyy annosvuokien puoleen väliin. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes taikina alkaa hyytyä (n. 25 minuuttia). Anna fondantien jäähtyä vuoissa 2-3 minuuttia. Irrota vuoista veitsen avulla ja kumoa lautasille. Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti