sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Ohra-kukkakaalipaistos

Jonkunlainen vaivannäkö tämän paistoksen kanssa oli ehdottomasti kannattavaa. Aivan mahtavan makuinen ja myös koostumukseltaan mukava paistos upposi lihapullien lisukkeena loistavasti. Tai oikeastaan – ehkä lihapullat olivat tämän paistoksen lisukkeita. En oikeastaan olisi kaivannut tämän rinnalle mitään muuta, vaan paistos olisi ollut hyvä ateria ihan sellaisenaankin.



Ainekset:
1 suuri kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
180 g ohrasuurimoita
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 ¼ l kasvislientä
2 ½ dl kermaa
½ dl sitruunamehua
250 g sieniä
suolaa
mustapippuria
100 g cheddar-raastetta

Poista kukkakaalista lehdet. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Kiehauta kattilallinen vettä. Keitä kukkakaalia kokonaisena n. 10 minuuttia. Valuta ja huuhtaise kukkakaali kylmän veden alla. Taputtele kukkakaali kuivaksi talouspaperilla.

Kuumenna 1 rkl öljyä suurella pannulla. Lisää sipuli ja purjo. Kuullota kymmenisen minuuttia. Lisää valkosipuli, timjami ja ohra. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää viini ja kiehauta. Anna kuplia viisi minuuttia. Lisää kasvisliemi ja hauduta 20-25 minuuttia, kunnes ohra on lähes kypsää. Sekoittele välillä. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunamehu. Anna hautua vielä 5 minuuttia.

Kuumenna loput öljyt toisella pannulla. Paista sieniä viitisen minuuttia. Lisää sienet kastikkeeseen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta kukkakaali kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 220-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti