keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Mulla oli maa-artisokasta (jota olen muistaakseni käyttänyt ruoanlaitossa kerran aikaisemmin) sellainen muistikuva että se on hankalaa kuoria eikä oikein minkään makuista. Hankalan kuorimisen suhteen muutin nyt mieleni, sillä ainakin nämä maa-artisokat olivat mukavan pyöreitä pikku mukuloita, mutta maun suhteen olen edelleenkin samaa mieltä. Eihän se oikein miltään maistu. Mutta kuutiot ovat kivan koostumuksensa vuoksi mukava lisä risottoon. Suppilovahveroille ja parmesaanille tämä risotto enimmäkseen maistui, enkä pannut sitä ollenkaan pahakseni. Herkullista!



Ainekset:
300 g maa-artisokkaa
1 banaanisalottisipuli
300 g pakastettuja suppilovahveroita
2 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
50 g parmesaanilastuja
25 g voita
½ tl roseepippuria
1 ruukku lehtipersiljaa

Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli.

Sulata suppilovahveroita paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ne ovat kauttaaltaan lämmenneet. Lisää sitten öljy, maa-artisokka ja sipuli. Paista viitisen minuuttia. Lisää riisit ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kattilaan viini ja kiehauta. Sekoita joukkoon kasvisliemi, kauhallinen kerrallaan.

Sekoita lopuksi joukkoon voi ja parmesaanilastut. Mausta roseepippurilla ja persiljasilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti