Paperinen reseptikirjani täyttyi liian huimaa vauhtia, joten sille piti keksiä digitaalinen korvaaja. Pääasiassa tämä on tarkoitettu siis omaksi muistikirjakseni, mutta jos tästä on iloa jollekin muullekin kotikokkaajalle, niin mikäs sen mukavampaa.
torstai 5. huhtikuuta 2018
Itämainen kasvispata
Ei mitään uutta ja ihmeellistä, mutta hyvää yhtä kaikki. Ja mukavan värikästä näin alkukevääseen. Kardemummaa en ollutkaan vielä koskaan laittanut jogurttikastikkeeseen, mutta sehän sopi siihen tosi hyvin.
Ainekset:
1 purjo
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
2 paprikaa
200 g vihreitä papuja
3 cm tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
1 tl sambal oelekia
suolaa
mustapippuria
2 dl maustamatonta jogurttia
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus jauhettua inkivääriä
Huuhtele kasvikset. Viipaloi purjo. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso ensin pituussuunnassa 4 osaan ja kuutioi lohkot. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele malto. Kuori ja silppua inkivääri ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Lisää inkivääri ja purjo, kuullota kevyesti. Lisää kasvikset papuja lukuunottamatta ja puolet valkosipulisilpusta. Kuullota sekoitellen n. 3 minuuttia.
Lisää soija, tomaattipyree, vesi, sitruunamehu ja chilikastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia.
Mausta jogurtti lopulla valkosipulilla sekä kardemummalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita hyvin.
Lisää pannulle pavut. Kuumenna nopeasti. Tarjoile jogurttikastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti