Brownie-tyyppiset leivonnaiset ovat yltiömakeudestaan huolimatta niin älyttömän koukuttavia, että niitä voisi syödä kerralla ihan loputtomasti. Tämä kuva on jopa minun ottamakseni harvinaisen kammottava, mutta tulipahan otettua. Kuva ei millään lailla tee oikeutta ihanalle brownielle joka jäi sisältä liian raa’aksi ja olikin sitten melkeinpä suklaakastiketta ananasrahkalle.
Ainekset:
2 ½ dl sokeria
½ dl vaaleaa siirappia
125 g voita
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g pekaanipähkinärouhetta
Kuumenna sokeria, siirappia, voita ja suklaata sekoitellen miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne suklaasulaan. Siivilöi sekaan myös keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää pekaanipähkinät ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20*30 cm) ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa sitten annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti