perjantai 15. maaliskuuta 2024

Kalaa ja punaviinikastiketta

Tässäpä aivan julmetun hyvä kastike. Voikohan mikään pekonia sisältävä ollakaan huonoa? Inhoan pekonin käsittelyä, mutta lopputulos on kyllä aina vaivan arvoinen. Kastikkeessa ollut kalanpala oli ihan sivuosassa. Sen tilalla olisi voinut varmaan olla mitä vaan ja sapuska olisi silti ollut yhtä hyvää.


Kastike:
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
½ tl kuivattua rosmariinia
½ tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa
4 dl punaviiniä
2 dl lihalientä
25 g voita
Lisäksi:
2 sipulia
100 g esikäsiteltyjä punikkitatteja
150 g pekonia
1 rkl voita
Kala:
600 g pakasteseitiä
suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua kastikkeen salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta rosmariinilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää viinietikka ja kuumenna, kunnes neste sakenee. Lisää viini ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes 1/3 liemestä on haihtunut (n. 20 minuuttia). Siivilöi liemi halutessasi. Minä en siivilöinyt, koska en näe siinä oikein mitään järkeä. Miksi ihmeessä osa liemen makuaineista pitäisi heittää hukkaan?

Kuori ja viipaloi sipulit. Silppua pekoni. Kuumenna voi pannulla. Lisää sipulit ja ruskista kevyesti. Lisää pekoni ja sienet ja jatka paistamista, kunnes pekoni on rapeaa. Siirrä sivuun.

Nosta kala uunivuokaan. Suihkuta pinta kevyesti öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kuumenna kastike kasarissa. Sekoita joukkoon voi nokareina. Lisää sieni-sipuliseos. Lusikoi kastike kalapalojen päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti