lauantai 16. maaliskuuta 2024

Riisimuro-pähkinätoffeet

Miksihän noiden riisimuropakettien pitää olla niin julmetun kokoisia? Minä ostaisin mielelläni ihan sellaisen pikkuruisen parin desin paketin kerrallaan, kun käyttötarkoitukseni niille on aina joku leivonnainen. Näistä tuli kumminkin tosi hyviä ja ihanan ilmavia, juuri noiden riisimurojen ansiosta. Reseptissä oli käytetty ihan ”tavallisia” suolapähkinöitä, mutta minä otin matkaan pussillisen suolattuja cashewpähkinöitä kun olin niitä muutenkin halunnut maistella.


Ainekset:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 rkl voita
2 dl riisimuroja
125 g paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

Rouhi pähkinät. Mittaa kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä silloin tällöin sekoitellen n. 15 minuuttia. Siirrä sivuun. Kääntele sekaan voi, riisimurot ja pähkinärouhe.

Kaada seos leivinpaperoituun laakeaan vuokaan. Anna jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa levy annospaloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti