maanantai 4. maaliskuuta 2024

Halloumi-kanaa ja maissikastiketta

Broilerinfileisiin oli tarkoitus leikata taskut ja täyttää sitten ne halloumilla. Satuinpa ottamaan pakkasesta broilerin ohutleikkeitä, joihin ei todellakaan pysty mitään taskuja viiltelemään. Niinpä sitten nuijin niitä vielä hiukkasen ohuemmiksi ja käänsin kaksinkerroin. Kas, siinäpä sopiva tasku. Valmistustavasta huolimatta broilereista tuli tosi hyviä. Ja kastike oli myöskin erinomaista. Kanan ja kastikkeen kanssa laitoin keitettyä kauraa ja höyrytettyä kukkakaalia. Kerrassaan herkullista.


Halloumi-kana:
600 g broilerin rintafileetä
200 g halloumia
suolaa
mustapippuria
Maissikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl juoksevaa Oivariinia
200 g pakastemaissia
2 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
1 rkl hunajaa
½ dl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

Leikkaa halloumista 8 ohutta siivua. Nuiji broilerit ohuemmiksi. Jaa juustoviipaleet broilereiden päälle ja käännä broilerit taskuiksi. Kiinnitä taskut cocktail-tikuilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi Oivariinissa. Lisää maissi, kerma, kanaliemi ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 30 minuuttia kannen alla. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Tarjoile esim. keitetyn ruokakauran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti